Ознака: комарци

Теристичка дезинсекција притив комарци утре во Кичево

Центарот за јавно здравје Битола утре ( 19 мај) ќе спроведува ларвицидна превентивна теристичка дезинсекција во општина Кичево, со цел уништување на ларвените облици...

Почна дезинсекцијата против комарците во Битола

Денеска Центарот за јавно здравје почна со дезинсекција за уништување на ларвите на комарците на подрачјето на Општина Битола. Запрашувањето ќе се врши во претпладневните...

Викендов и наредната недела ќе се прска против комарци

Градот Скопје ги информира граѓаните дека викендов, 14 и 15 август, во раните утрински часови, на подрачјето на градот Скопје ќе се врши авионска...

Западнонилскиот вирус откриен во Белград

За време на анализата на комарците во Белград, лабораторијата на Секторот за екологија и подобрување на животната средина на ЈКП „Градска чистота“ го открила...

Денеска и утре прскање против комарци во Скопје

Градот Скопје информира дека денеска и утре во раните утрински часови се одвиваше авионска дезинсекција против возрасни форми на комарци. Од утре до петок во...

Колку се опасни каснувањата од комарци за кучињата

Комарците во текот на летото не им создаваат проблем само на луѓето туку и на нивните миленици. Нивното каснување може да предизвика оток, црвенило...

В понеделник трета фаза од прскањето против комарци во Скопје

Градот Скопје ги известува граѓаните дека на 14 јуни (понеделник) ќе се реализира третата фаза од авионската и терестричната дезинсекција на подрачјето на градот...

Викендов авионско прскање против комарци во Скопје

Градските власти ги известуваат граѓаните дека в сабота (22 мај) ќе започне авионска дезинсекција на подрачјето на Скопје против возрасни форми на комарци, а...

Од понеделник против комарци ќе се прска од земја

Градот Скопје извести дека терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје против возрасни форми на комарци ќе почне в понеделник, 31 август, и ќе...

Во природата ќе бидат пуштени 750 милиони генетски модифицирани комарци

Опасен експеримент  На Флорида во дивината ќе бидат пуштени повеќе од 750 милиони генетски модифицирани комарци во текот на 2021 и 2022 година. Властите го...