3.3 C
Skopje
28.2.2020 - 15:44

Ознака: колибри+

Колибри меѓу најубавите 50 фотографии на светот во 2019 година

Фотографијата на колибри на Кристијан Спенсер се најде меѓу 50-те најубави снимки во 2019 година, во избор на „Нешенел џеографик“. Сликата е снимена во...

Колибрито станува загрозен вид

Бидејќи живеат во тропските краеви, тие се многу чувствителни на глобалните климатски промени. Поради загадувањето и појавата на кисели дождови што ја уништуваат животна...

„Малиот битолски Монмартр“ не го заборави „Колибри“

Во нашата редакција деновиве стигна голем бел плик, а во него имаше пријатно изненадување, диплома од „Малиот битолски Монмартр“ за „Нова Македонија“ и „Колибри“...

Книгата „Татковината во детските срца“ ќе го почне своето патување

ДЕНЕСКА ВО 12 ЧАСОТ ВО ДОМОТ НА КУЛТУРАТА „КОЧО РАЦИН“ ВО СКОПЈЕ Денеска, кога се одбележува Светскиот ден на литературата за деца, уште една книга...

Со „Колибри“ го прелетавме светот

Познатиот македонски писател, публицист и хроничар Мишо Китаноски се осврна на шеесетте години постоење на „Колибри“, чиј читател и соработник е од почетоците до...

„Колибри“ ме поттикна да пишувам!

Таленти: Тодор Пењушков (12) Ова скромно но вредно и мултиталентирано момче има голем број таленти. Го бидува за математика, го интересираат природните науки, а одлично...