5.8 C
Skopje
19.1.2022 - 15:51

Ознака: Коле Чашуле

МОТ завршува со „Црнила ремикс“ – хип-хоп изведба на драмата од...

Со премиера на „Црнила ремикс“ - хип-хоп претстава според мотиви на класичното драмско дело од Коле Чашуле, по идеја и режија на Јордан Симонов...

Две книги за Коле Чашуле во прилепската библиотека

Библиотеката „Борка Талески“ од Прилеп издаде две книги „Семејните библиотеки во Прилеп“ и „Коле Чашуле - библиографија“. Во првата, чии автори се Петар Петрески...