Ознака: колекција

Модна колекција и виртуелна изложба на учениците од „Партенија Зографски“

„Одговорна иднина“ е називот на менторскиот и истражувачки проект што ги обедини концептите на инклузивност, занаетчиство, мода и одржливост Mладите креативци создадоа оригинални, уметнички и...

Колекција на поздрави и честитки од Брисел

Со сите политички очекувања и надежи за почеток на преговори со ЕУ, Македонија засега има само завидна колекција на „поздрави“ од Европската комисија и...

Игор Војновски има богата колекција од „Монти Пајтон“

Заминувањето на Тери Џонс (77), еден од основачите на хумористичната група „Монти Пајтон“, која засекогаш го промени светот на комедијата кога дебитира на Би-би-си...

„Биг си фешн аворд 2019“ за колекцијата „Хијоку“ на Росица Мршиќ

Колекцијата „Хијоку“ на македонската модна дизајнерка Росица Мршиќ е избрана од „Биг си“ за победник во категоријата нослива уметност за 2019 година. Наградата е...

Колекцијата „Пепелта на човештвото“ победи на натпревар за еколошка мода

Со ваквите награди, „Редрес“ сака да биде инспирација за да се вложи повеќе во образованието на дизајнерите, за понатаму да има работна сила што...

Објавена колекција со најголемите хитови на „Леб и сол“

Оваа ретка колекција е убаво потсетување на златното време на македонската дискографија, од периодот на некогашна Југославија, кога на „Леб и сол“ му се...

Кнез со сензуална и софистицирана колекција

Свила, бисери и свилено жерсе се изборот на материјали за новата лимитирана сензуална и софистицирана модна колекција на модната дизајнерка Ивана Кнез, насловена „Би-ми...

Барби 60 години го следи напредокот на жената

Ана Секуловска е колекционерка на кукли Барби, досега има собрано 66 најразлични кукли во својата колекција Барби, креацијата на Рут Хендлер, кој ја именувал куклата...

Колекцијата на скулптури во Кнежино ги одушевува посетителите

Целокупниот опус на скулптури што во изминатите 15 години го создадоа скулптори од целиот свет го красат предворјето од Куќата на уметноста во селото...

Росица Мршиќ со колекција инспирирана од Малколм Мекларен

„Велвет“ е 20-та сезонска колекција на Росица Мршиќ, со која дизајнерката продолжува да им се обраќа на оние жени што претпочитаат автентичен дизајн, со...