Ознака: Колекционер

Фабержеовите jаjца ги скараа руските олигарси, кустоси и директорот на „Ермитаж“

Во Санкт Петербург е отворена изложба од збирката на приватниот колекционер Александар Иванов Руската ликовна сцена ја тресе голема афера, која се врзува за Фабержеовите...

Колекционер од Кичево има збирка од илјада различни кибрити

Еден од сѐ помалобројните колекционери во Кичево е Тоше Петрески, кој речиси шест децении ја дополнува богатата колекција кибрити од различна старост, различно потекло...

Колекционер на кукли

Откупна награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Марио Букна Ова беше најдоброто парче во неговата колекција. Работењето на нови нешта секогаш го...