Ознака: Кокино

Фестивалот „Кокино – тврдина на Сонцето“ со 20 концерти и стотина...

Викендов на локацијата кај мегалитската опсерваторија Кокино ќе се одржува третото издание на мултимедијалната културна манифестација „Кокино - тврдина на сонцето“, уникатниот фестивал, кој...

Наши музичари свиреле на Матка, Водно, Кокино и во Врело

Велат за музиката нема нација, раса, полова различност, старосни граници, едноставно таа допира до сите луѓе што го разбираат нејзиниот универзален јазик. Исто така,...

Премиера на документарец за Кокино

Вечерва, со почеток во 20 часот, во киното „Фросина“ премиерно ќе биде прикажан документарниот филм „Ѕвезден запис над Кокино“, на „ДМФ продукција“. Филмот ја...