Ознака: кожа

Македонските жени стануваат свесни за здравјето на кожата

Во последните години свесноста за убавина и за нега на кожата значително се во подем, денешните жени навистина многу внимаваат на својот изглед, а...

Гоџи-бобинки за еластична, здрава и младолика кожа

Познатата гоџи-бобинка, која потекнува од Азија, содржи дел од најхранливите и најздрави состојки што со години се користат за различни медицински цели. Светските здравствени...

Ракот на кожа во пораст, за успешно лекување неоходно рано да...

Бројот на нови случаи на рак на кожата е во пораст и во светски рамки, но и во Македонија. Раното откривање е пресудно во...

Опасен тренд кај младите: Вградуваат дијаманти под кожа

Необичната појава на вградување на дијаманти под кожата станува тренд во светот. Младите брачни парови, наместо да купуваат веренички прстени, се почесто се одлучуваат...