Ознака: кодекс

Кандидатите за претседател на државата се обврзаа за фер и демократски...

На еден ден пред официјалниот почеток на кампањата за шестите Претседателски избори, кандидатите за претседател на државата Блерим Река, Гордана Сиљановска Давкова и Стево...

Претседателските кандидати ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори

Кандидатите за претседател на Република Македонија Блерим Река, Гордана Сиљановска Давкова и Стево Пендаровски, денеска во просториите на Државната изборна комисија (ДИК), ќе потпишат...

Се однесуваат ли таксистите според кодекс

За време на вршењето на превозот, такси-возачот мора да биде уреден, чист, потстрижен, избричен или со негувана брада и мустаќи, со чиста облека. Да...

Кодексот на Да Винчи се враќа во Италија

Во престижниот музеј „Уфици“ во Фиренца, Италија, на 29-ти месецов ќе биде отворена изложбата „Кодексот Лајчестер на Леонардо да Винчи“, која ќе трае до...

Онлајн-медиуми со многу низок квалитет

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМ) во...

Ние сме „Нова Македонија“

Како прв македонски дневен весник, вграден во темелите на македонската државност, преку кој македонските граѓани ги осознаа своите корени, азбука, јазик, култура, со еден...