Ознака: ковид-тест

Членките на ЕУ се согласија за меѓусебно признавање на тестовите за...

Земјите-членки на ЕУ се согласија за зајакнување на употребата на брзи антиген-тестови и за меѓусебно признавање на резултатите од тестот на ковид-19, објави Советот...

Словенија започнува со масовно тестирање

Словенија започнува со доброволно масовно тестирање на коронавирус во 13 градови, пренесе агенцијата СТА. Во Љубљана, масовното тестирање денеска ќе се спроведе на Конгресниот плоштад,...

Хрватска почнува со масовно тестирање со брзи тестови

Денес во Загреб започнува масовно антигенско тестирање за коронавирус, чиј наод се добива за 15 минути. Целта е да се тестираат околу 50.000 луѓе што...

Стравот од пандемијата речиси тројно го зголеми интересот за тестирање во...

Во лабораторијата за ковид-тестови на Центарот за јавно здравје во Битола речиси тројно е зголемен бројот на лицата кои бараат да бидат тестирани. Во...