4.8 C
Skopje
28.1.2022 - 19:51

Ознака: книжевно

Згасна уште едно македонско книжевно соѕвездие

Омаж: Проф. д-р Атанас Вангелов (1946-2021) Згасна уште едно македонско книжевно соѕвездие, по оние на Блаже, Анте, Петре, Гане... Во неделата, на 24 октомври, згасна...

Книжевно пладне со Трајче Кацаров

Книжевно пладне со писателот Трајче Кацаров ќе се одржи денеска, во 12.30 часот, во Спомен-собата на Миладиновци во градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје....

Се гради нов мост меѓу книжевното и етнолошкото

„Етнологот како писател: писателот како етнолог“ е проект што го реализираат Институтот за етнологија и антропологија и Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности Под...