Ознака: Книжевник

Книжевноста треба да се занимава со губитниците

Угледниот австриски книжевник Карл-Маркус Гаус, при претставувањето на хрватското издание на својата книга „Европа - неоткриен континент - седум патувања со фотографии на Курт...

Книжевник – секогаш упатен кон врвното

Бранко Цветкоски Литературниот профил на Санде Стојчевски, македонскиот лирски и поетолошки трагач по врвното, крајното и недостижното, кој деновиве ја исполнува седмата деценија од животот,...