Ознака: книжевен фестивал „Виленица“

Петар Андоновски учесник на фестивалот „Виленица“

Македонскиот писател Петар Андоновски учествува на Интернационалниот книжевен фестивал „Виленица“ во Словенија. Темата на неговото годинешно, 34. издание е „Его и фабула“, а во фокус на...