Ознака: книги

„Оксиџен Фактори“ ги спојува љубовта кон растенијата и книгите

Имајќи голема љубов кон растенијата, по одреден период на работење во цвеќарници, Наталија Јовановска од Скопје сфатила дека е време своето хоби да го...

„Арс ламина“ донира книги во детските клиники

Издавачката куќа „Арс ламина - публикации“ деновиве донира новогодишни пакетчиња во Детската клиника - Скопје и во ЈЗУ клиничка болница „Д-р Трифун Пановски“ во...

Румена Бужаровска ќе потпишува книги

Денеска од 13 до 15 часот, љубителите на книжевноста во книжарницата „Или-или“ ќе бидат во можност да се дружат со авторката Румена Бужаровска, која...

Градски улици или слепи сокаци

Ги сакам белградските улици, и тоа не само незаобиколната Кнез Михајлова, затоа што таму буквално на секој чекор имате понекоја книжарница, а отворањето на...

Чувајте го детето во вас и не дозволувајте му да биде...

Промовирани две нови книги за деца на Тодорка Андова Авторката Тодорка Андова најновите поетски книги им ги посветува на своите внуци: Снежана, Лука и Алек,...

Во Корча промовирани книги за јазикот и традициите на Македонците во...

Во органзација на Македонското друштво „Сонце” а во соработка со Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков” од Скопје, во албанскиот град Корча, промовирани се...

Саем на книгата на „Феникс“

Издавачката куќа „Феникс“ годинава организира „Голем саем на книгата“, кој се одржува во четири продавници низ Скопје. Саемот беше отворен на 15 ноември, а...

Две нови книги на Сашо Огненовски

Книга со детски пиеси на српски јазик насловена „Чаробни компас“ од Сашо Огненовски, во издание на белградската издавачка куќа „Алма“, беше промовирана на неодамна...

Серијалот книги за Овче Поле продолжува

По долгогодишно истражување и проучување на овчеполското културно наследство и природни ресурси, научните истражувања и објавените книги, Никола Ристевски од Свети Николе оваа есен...

Македонски ден на Саемот на книгата во Франкфурт

Во рамките на својата посета на Саемот на книгата во Франкфурт по повод националното претставување на Република Македонија на оваа манифестација, министерот за култура,...