Ознака: книга

Промоција на книгата „Ноќта“ од Ели Визел

Промоција на книгата „Ноќта“ од Ели Визел, во издание на „Арс либрис“, ќе се одржи денеска во 13.30 часот во Меморијалниот центар на холокаустот...

Промоција на „Ехо на слободата“ на Ана Јовковска

Промоција на новата, втора книга на Ана Јовковска, „Ехо на слободата“ ќе се одржи вечерва во 20 часот во клуб-ресторанот МКЦ. Книгата е издание...

Објавена книгата „Зад маската на патриотизмот“

Деновиве издавачката куќа „Слово“ од Скопје, ја објави книгата „Зад маската на патриотизмот: анатомија на еден авторитарен режим“ од професорот и поранешен амбасадор Ѓорѓи...

Нова книга на Ристо Лазаров за Прашката пролет

Имењаците Јан Хус, Јан Палах и Јан Зајиц се знаменити личности во историјата на Чешка: првиот од нив, знаменит реформатор од средниот век, е...

Да се привлече вниманието на јавноста за значењето на книгата за...

За да се популаризираат книгата и читањето од најмала возраст е потребна примена на нови форми и методи што се прифатливи за нивната возраст,...

Критичарите ја „растргнаа“ новата книга на Шон Пен

Актерот Шон Пен го објави својот прв роман „Боб Хани, кој само прави работи“ и наиде на исклучително лоши критики од американската јавност. Во дистопичниот...

Изабела Роселини и нејзините кокошки

Чувањето кокошки за Изабела Роселини почнало како хоби, но се претворило во комбинација на бизнис и уметност. Во нејзината нова книга „Моите кокошки и...