-3 C
Skopje
18.1.2019 - 21:48

Ознака: книга

„Источен хоризонт“ нова книга на поетесата Вера Симовска

Поетесата Вера Симовска вечерва, во салата на црквата „Св. Петар и Павле“ во Ѓорче Петров, со почеток од 18.30 часот ќе ја промовира својата...

Излезе од печат книгата „Трагачи по парадокси“ од едицијата Балканска сатира

Денеска од печат излезе книгата „Трагачи по парадокси“, од едицијата Балканска сатира, дело на дваесет автори од шест земји од регионот: Бугарија, Србија, Македонија,...

Книгата „Константин С. Шахов – Книжевност“ од Томе Груевски промовирана во...

Книгата „Константин С. Шахов-Книжевност“ на авторот Томе Груевски денеска беше промовирана во Национална установа Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид, по повод 130 години од излегувањето...

130 години од излегувањето на весникот „Македонија“

Во издание на НУ Библотеката „Григор Прличев“ од Охрид и Друштвото „Базилика“ од Мешеишта – Дебарца излезе од печат книгата „Коста Шахов Книжевност“ на...

Промоција на „Поетски (ре)визии“

Во „Салонот 19:19“, при Културно-информативниот центар во Скопје, вечерва со почеток во 19.19 часот ќе почне промоцијата на најновата книга „Поетски (ре)визии“ од Владимир...

Липи, Раниери и Касано читаа пасуси од книгата на Тоти

Легендарниот капитен на Рома и поранешен италијански фудбалски репрезентативец, Франческо Тоти синоќа ја претстави автобиографијата. На 42-от роденден на Тоти пред 300 избрани гости во...

Венко Андоновски на трибина на Саемот на книгата во Москва

На неодамна завршениот 31. Меѓународен саем на книгата во Москва, две јужнословенски литератури, македонската и словенечката, имаа свој програмски дел, во кој ги афирмираа...

Во Куманово се одржува мини саем на книгата

Во Куманово во организација на библиотеката “Тане Георгиевски”, во соработка со издавачката куќа ”Клуб Матица” од Скопје започна мини-саемот на книгата кој ќе трае...

„Првата љубов голема, а ние мали“ од Вера Андон на српски...

Книгата „Првата љубов голема, а ние мали“ од Вера Андон, неодамна излезе од печат на српски јазик, во издание на ИЦ „Слово љубве -...

Про­мо­ви­ра­ни кни­ги­те „Пог­ле­ди кон све­тил­ни­кот“ и „Ма­ке­до­ни­ја во рин­гот“

Две но­ви кни­ги, „Пог­ле­ди кон све­тил­ни­кот“ од авто­ри­те Вен­ко Ан­до­нов­ски, Бил­ја­на Ван­ков­ска, Але­ксан­дар Рус­ја­ков, Са­шо Кле­ков­ски, Ефтим Клет­ни­ков и Ста­вре Џи­ков и „Ма­ке­до­ни­ја во...