Ознака: книга

Книга што нуди нов поглед на македонскиот идентитет

Во свечениот амфитеатар на МИТ-универзитет Скопје беше промовирана книгата „Македонија и Балканот: либерален поглед на национализмот и идентитетите“ од Благој Цонев, доцент по политички...

Промоција на книгата „Времето на Перонов“ на Санта Аргирова

Книгата „Времето на Перонов“ на Санта Аргирова, вечер ќе биде промовирана во книжарницата „Култура“, која е издавач на делото. „Времето на Перонов“ е веројатно...

Книга со голема лирска кондиција

(Ристо Василевски, „Оди во кругот“, „Матица македонска“, Скопје, 2017) Истакнатиот македонски поет Ристо Василевски последниве години објави неколку поетски книги со кои на своето богато...

Книга од Љубен Пауновски за македонската уметност во 20 и 21...

„Уметничкиот одговор на егзистенцијалните парадокси - примери од историјата на македонското современо сликарство“ е новата книга на Љубен Пауновски, а ја објави „Кродо“ од...

Саем на книгата со издавачи од регионот

Слоганот на годинашниот, јубилеен Саем на книгата е „30 години читаме со задоволство“, а во кампањата ќе учествуваат книжевни ѕвезди на македонските издавачки куќи....

Промоција на книгата „Ноќта“ од Ели Визел

Промоција на книгата „Ноќта“ од Ели Визел, во издание на „Арс либрис“, ќе се одржи денеска во 13.30 часот во Меморијалниот центар на холокаустот...

Промоција на „Ехо на слободата“ на Ана Јовковска

Промоција на новата, втора книга на Ана Јовковска, „Ехо на слободата“ ќе се одржи вечерва во 20 часот во клуб-ресторанот МКЦ. Книгата е издание...

Објавена книгата „Зад маската на патриотизмот“

Деновиве издавачката куќа „Слово“ од Скопје, ја објави книгата „Зад маската на патриотизмот: анатомија на еден авторитарен режим“ од професорот и поранешен амбасадор Ѓорѓи...

Нова книга на Ристо Лазаров за Прашката пролет

Имењаците Јан Хус, Јан Палах и Јан Зајиц се знаменити личности во историјата на Чешка: првиот од нив, знаменит реформатор од средниот век, е...

Да се привлече вниманието на јавноста за значењето на книгата за...

За да се популаризираат книгата и читањето од најмала возраст е потребна примена на нови форми и методи што се прифатливи за нивната возраст,...