Ознака: книгата

Разговори за децата, книгата и музиката

Во библиотеката „Искра“ во Кочани Во дворот на библиотеката „Искра“ во Кочани, минатата недела се славеше литературата за најмладите читатели со манифестацијата „Фестивал на децата,...

Саемот на книгата првпат на отворено

На саемот ќе учествуваат повеќе од 40 издавачки куќи, кои најавија дека ќе ги претстават своите најнови изданија, како и голем број промоции и...

Книгата за Трамп што ја напиша неговата внука урива рекорди

Мемоарите на Мери Л. Трамп, внуката на американскиот претседател, се продадени во милион примероци уште првиот ден, што е рекорд за издавачката куќа „Симон...

Пофалени творби на креативниот повик на „Колибри“: Цртаме и пишуваме во...

Убавините на книгата Книгата мудрост ни дава, во детскиот свет среќа раѓа. Таа знае да сонува и да се смее благо, таа нѐ милува драго. Таа разиграно нѐ насмејува...

Објавена книгата „Како да станам моден дизајнер?“

Книгата наменета за сите идни дизајнери, „Како да станам моден дизајнер?“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ деновиве е објавена во издание на „Арс либрис“. Станува збор...

Книгата се раѓа кога ќе се улови инспирацијата!

Балкански писатели за деца во „Колибри“: Сафета Осмичиќ, Босна и Херцеговина Денеска, драги наши читатели, ви претставуваме уште една авторка од нашата рубрика „Балканските писатели...

Објавена книгата „Се гледаме во Опсан“

Издавачки центар „Три“ ја објави книгата за деца „Се гледаме во Опсан“ од шведската авторка Сила Јакерт, во превод на Ивица Челиковиќ, која е...