4 C
Skopje
17.11.2018 - 8:20

Ознака: Кнежински манастир

„Поетско ѕвездено ехо-2018“ денес во Кнежински манастир

Денес во Кнежинскиот манастир по втор пат се одржa литературната манифестација „Поетско ѕвездено ехо-2018“. На годинешната манифестација зедоа учество над 50 поети од литературните...

Кнежинскиот манастир утре ќе го одбележи својот патрон „Свети Ѓорѓија Победоносец“

Манастирот „Свети Ѓорѓија Победоносец“, познат како Кнежински манастир, утре ќе го одбележи својот патрон, попознат меѓу народот како Ѓурѓовден. Одбележувањето на празникот ќе започне...

Сестра Софија доби признание од Барак Обама и се врати во...

Сестра Софија, старешина на манастирот „Св. Ѓоргија“ во село Кнежино, за својата долгогодишна работа во верските објекти во САД, добила признание и од поранешниот...