Ознака: Клинички центар

Пешаци и автомобили секојдневно како во слалом-трка низ Клиничкиот центар

На клиниките има речиси пет илјади пациенти и две илјади вработени, а паркингот има капацитет од само 533 места и тие никако не се...

Владата одобри 14,4 милиони денари за елаборат и проекти за новиот...

Министерството за здравство ќе издвои 14,4 милиони денари за изработка на урбанистички проекти, проекти за инфраструктурата и за елаборат за новиот клинички центар што...

Волонтерите на Црвен крст им помагаат на пациентите во Клиничкиот центар

Од минатата недела во Клиничкиот центар функционира проектот којшто Министерството за здравство го работи заедно со Црвениот крст во кој волонтерите им помагаат на...

Почна постапката за изградба на новиот Клинички центар

Министерството за здравство во текот на вчерашниот ден на Електонскиот систем за јавни набавки (ЕСЈН) објави повик за градежни фирми за изградба на новиот...

Усвоен начинот на финансирање на новиот Клинички центар

Од Владата, по завршувањето на вчерашната седницата соопштија дека се создадени првите конкретни услови, преку обезбедување финансиски средства, за изградбата Клиничкиот центар. На седницата...

Владата ќе го решава паркинг-проблемот во Клинички со катни гаражи

На последната 135-та редовна седница на Владата усвоена е предлог-одлуката за почнување постапка за доделување договор за воспоставување јавно-приватно партнерство за изградба на две...

Новиот клинички центар ќе се гради на пет нивоа, ќе има...

На 134. седница на Владата денеска беше усвоена информацијата за изградба на новиот универзитетски клинички центар. Владата го задолжи Министерството за финансии во соработка...

Нова градска четврт на местото на Клиничкиот центар

Во согласност со генералниот урбанистички план на Скопје, донесен во 2012 г., на просторот на сегашниот клинички центар „Мајка Тереза“ е формиран нов опфат...

Филипче: Има сериозни шанси изградбата на новиот клинички центар да почне до...

Министерот за здравство Венко Филипче денеска изјави дека очекува во предвидените рокови да завршат сите постапки и оти има сериозни шанси темелите на новиот клинички...

Филипче: Се разгледува модел со кој новиот клинички центар би се...

За изградбата на новиот клинички центар во општина Ѓорче Петров се разгледува можноста да се избере пакет на готов проект со изведба со што тој ќе...