Ознака: Климт

„Бакнежот“ на Климт крие врска надвор од рамката

Сликата на Густав Климт „Бакнеж“, создадена на самиот почеток на 20 век, е од неговата златна фаза и интересен факт е што на оваа...

Се расплеткува скандалот околу украдениот Климт

Крадците на единствената двојна слика на Густав Климт во светот признаа дека речиси 20 години ја чувале сликата и потоа ја вратиле во галеријата...