13.8 C
Skopje
18.6.2021 - 7:51

Ознака: клима-уреди

Исплатени првите 400 инвертери во Битола

Општина Битола денеска почна со исплатата на средствата по објавениот Јавен повик за субвенционирање на домаќинствата во општина Битола за набавка и монтажа на...

Жителите на Кисела Вода најмногу сакаат да се греат со инвертери

Град Скопје е задоволен од големиот интерес на јавноста за оваа мерка и доколку се утврди дека не се исцрпени сите средства предвидени за...

Досега 2.150 граѓани аплицирале за субвенции за набавка на инвертер клима-уреди

Од почетокот на отворањето на јавниот повик за субвенции за инвертери се поднесени 2.150 апликации, а остануваат средства за уште околу 3.000 барања. Град Скопје...

Субвенции за инвертери ќе добијат оние што ќе ги предадат старите...

Град Скопје во текот на следната недела ќе го објави јавниот повик за субвенционирање на граѓаните за купување инвертер клима-уреди. Новитет годинава е што граѓаните...

Владата ќе доделува субвенции за инвертер клими на граѓаните од Битола,...

На денешната седница Владата ја разгледа и усвои Информација за спроведување на еколошката мерка за субвенционирање на граѓаните со високоефикасни инвертер клима-уреди за потребите...

Од 290 апликанти, 190 битолчани добија субвенции за инвертори

Од вкупно 290 апликанти кои конкурираа на објавениот јавен повик од Општина Битола за субвенцинирање за купување клима уреди – инвертори за 2019 година,...

Над 250 битолчани конкурираат за субвенции за клима уреди

Заклучно со денешниот ден, точно 253 битолчани поднеле барање до Општинската администрација за добивање субвенции за набавка на клима уред, информираат од општина Битола. Интересно...

Клима-уредите можат штетно да влијаат врз здравјето

Целта на климатизерите е, секако, да се создадат пријатни услови во нашите домови или на работното место. Но од нивното користење може да има...

Токио тестира разладни точки за ЛОИ

Организаторите на Летните олимписки игри в година во Токио ги тестираа водните спрејови и воздушните клима-уреди на еден одбојкарски меч, кои треба да помогнат...

Клима-уреди или нема или не работат – патниците се задушуваат од...

Неклиматизирани автобусите на градски превоз Возачи во автобусите на ЈСП ги пуштаат клима-уредите само по барање од патниците и по кратко пак ги исклучуваат. Од...