Ознака: Климатски

Струите во Атлантски Океан најавуваат големи климатски промени

Системот на струи во Атлантски Океан, моторот на климата на северната хемисфера, може толку многу да ослабне, што наскоро може да дојде до големи...

Американците се за враќање кон Парискиот климатски договор

САД и официјално го напуштија Парискиот договор за климата, со што станаа првата земја што некогаш се откажала од меѓународен пакт за климатски промени....

Трилион садници во борбата против климатските промени

Тропските предели изгубиле 12 милиони хектари шумски делови во 2018 година, претежно поради пожари и уништување на шумите за да се направат земјоделски површини....

Топлиот ноември ги измачи пчелите

Во овој период е нормално пчелите да ги намалат и запрат сите свои активности, но во случајов не е така. На околу 20 степени...