21.8 C
Skopje
27.9.2021 - 21:15

Ознака: клиенти

Мала книжарница со еден твит привлече клиенти од целиот свет

Книжарницата „Петерсфилд“ во Хемпшир, Велика Британија, првпат во својата 100-годишна историја немаше ниту еден купувач, сè додека не се случи тажниот пост објавен на...

Се засилува борбата за клиенти во банкарскиот сектор

За разлика од соседството, каде што сегашното ниво на каматните стапки на банките не им ги гарантира приходите што ги имале порано, банките во...

Заработката и сојузништвото создаваат двојни стандарди при трговијата со оружје

Зошто европските земји го запреа извозот на оружје за Турција, но не го сторија истото за Саудиска Арабија? Неколку европски земји, вклучувајќи ги Велика Британија,...

Конкуренцијата наметнува борба за клиенти

Новините во банкарските продукти и воведувањето продукти што досега не биле познати на домашниот пазар, како што велат упатените, е знак и за раст...

Националната авиокомпанија на Холандија ги охрабрува луѓето да не летаат

Холандската национална авиокомпанија „КЛМ“ упати необична порака кон своите клиенти - „Можеби не треба да бидете на тој лет“, пренесува „Кварц“. Во отвореното писмо на...

Банките учат како да ги чуваат личните податоци на клиентите

Дигиталните можности што ги нуди модерното банкарство носат и ризици, кои се однесуваат на заштитата на приватноста Банките од регионот ќе соработуваат со Европската банкарска...