35.8 C
Skopje
24.6.2021 - 15:33

Ознака: клетников

За богатството

Ексклузивно во „Колибри“ песни од сѐ уште необјавената книга за деца на писателот Ефтим Клетников „Малечката принцеза“ За богатство да се води само она Наше што е, и...

ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВА ТОЈ ШТО ТЕ РОДИЛ

ЗАКОНИК БР. 2: /Ексклузивно во „Колибри“ песни од сѐ уште необјавената книга за деца „Малечката принцеза“ на писателот Ефтим Клетников Тој што некогаш тебе те...

„Пурпур и злато“ нова книга сонети од Ефтим Клетников

Неодамна излезе од печат новата поетска книга на Ефтим Клетников „Пурпур и злато“. Поетот во неа, по „Де профундис“ („De profundis“) повторно му се...

Морска сказна

Од творештвото на Ефтим Клетников По цртата нежна, тенка, под синото морско ѕвоно, меѓу јавето и сонот, престорена в риба мренка Принцезата Мала плови во облека од крлушки златни со морските...

Излезе антологиски избор за виното и лозата на Клетников

Излезе од печат новата книга на Ефтим Клетников „Земно и небесно лозје“, која претставува антологиски избор од светската поезија за виното и лозата во...

Промоција на книгата „Стојач на работ” од Филип Клетников

Промоција на книгата „Стојач на работ” од Филип Клетников ќе се одржи вечер во Салонот 19:19 во Културно-информативен центар – Скопје. Книгата е во...