4 C
Skopje
20.11.2018 - 1:36

Ознака: Кичевско

Расте снежната покривка во селата во Кичевско

Расте снежната покривка во ридско планинските села со надморска височина од 1000 метри, Ехловец, Патеец, Козичино, Рабетино, Цер, Ново Село и Душогубица. Снегот што со...

Локализирани трите пожари во Кичевско

Трите пожари што вчера околу 16 часот избувнаа во регионите на селата Белица и Прострање се ликвидирани и оневозможено е нивно натамошно ширење. Пожарите...

На повеќе локации во Кичевско беснеат шумски пожари

На повеќе локации во Кичевско денеска се регистрирани шумски пожари. Зафатени се регионите на селата Белица и Црско. Сушата, сувата трева и лисјата кои...

Ловиштата во кичевско атрактивни за странците

Викендов започнува ловот на крупен дивеч и ќе трае до последниот викенд од јануари идната година. Ловечкото друштво „Сокол“ ги врши последните подготовки за...

Графиката „Заеднички јазик“ проект на три училишта од Скопје и од...

Во изминатиот период 23 ученици од основните училишта „Лазо Трповски“ и „Лирија“ од Скопје и „Реџо Рушит-Зајази“ од селото Зајас, Кичевско, беа дел од...

Неисправна водата за пиење во дваесетина села во Кичевско

Водата од дваесетина селски водоводи во општина Кичево е бактериолошки неисправна и истата не може да се користи за пиење ниту за подготовка на...

ПЕТ „Ендорфин“ со волонтерски активности низ планините во Кичевско

Покрај освојувањето на многу планински врвови во земјава и на Балканот, планинарско еколошкото друштво „Ендорфин“ од Кичево, активно е вклучено во повеќе волонтерски активности...

Градот ги уништи овошките и градинарските култури во дел од селата...

Брзата промена на времето во земјава, во текот на денот предизвика повеќе бранови врнежи од дожд и град во одредени региони, што им донесе...

Дивата сеча ги пустоши шумите во Кичевско

Дивите сечачи наголемо „оперираат“ во околината на Кнежинскиот манастир во Кичево. Голем број пресечени дабови дрвја, е непријатната слика која може да се забалежи...

Болеста ноземоза ги испразни пчелните кошнички во Кичевско

Оваа болест беше присутна и претходните години, но сезонава се прошири до таа мера што достигна епидемиски размери. Има пчелари што имаат загубено 30-40,...