12.8 C
Skopje
19.9.2021 - 7:29

Ознака: Кичево

Неексплодирана граната пронајдена на автопатот во изградба Кичево-Охрид

Вчера била пронајдена неексплодирана граната на автопатот во изградба Кичево-Охирд, информираат од МВР. Од таму објаснуваат дека на 13 април во 12.30 часот во ОВР...

Поштенските шалтери го ослободија метежот пред банките

КИЧЕВО Откако по неколку месеци на почетокот на март повторно почнаа со работа поштенските шалтери, забележливо е намаленото присуство на луѓе пред банките, а пред...

Сензорни соби во детска градинка и во основно училиште

КИЧЕВО Со оглед на фактот што има сѐ поголем број деца со доцнење во развојот во предучилишна возраст, ова е период кога треба да се...

Во кичевските училишта за средно образование има 748 слободни места

КИЧЕВО На штотуку распишаниот конкурс на Министерството за образование и наука за упис на ученици во прва година во средно образование, во учебната 2021-2022 година,...

Сточарите бараат исплата на ланските субвенции и повисоки откупни цени на...

КИЧЕВО Сточарите во земјава се во исклучително незавидна положба, бидејќи сѐ уште не им се исплатени субвенциите за минатата година, а сопствениците на матични стада...

Со европски пари ќе се обновува канализациската мрежа

КИЧЕВО Откако пред нецели три години беа пуштени во употреба новоизградената пречистителна станица за фекални отпадни води и првата фаза од колекторскиот систем, Министерството за...

Новоградбите во Кичево безбедни и при посилни потреси

КИЧЕВО Честите земјотреси што се случуваат во земјава и на Балканот, повторно го актуализираа прашањето дали новите станбени објекти ги задоволуваат сеизмичките стандарди и дали...

Албански државјанин демолирал казино во Кичево, па се онесвестил

Државјанин на Албанија искршил дел од апаратите во казино во Кичево, по што се онесвестил. Според информациите на МВР, вчера во 15 часот во полиција...

За 35 проценти намалена наплатата на сметките за вода

КИЧЕВО Граѓаните на Кичево од појавата на ковид-19 не се толку редовни во плаќањето на сметките за вода. Економската криза и финансиската нестабилност ги ставаат...

Изложба на нетипични изработки на последниот кичевски казанџија

КИЧЕВО Покрај тековната работа на изработка на казани за варење ракија од сите големини, поправка на стари казани и калаисување бакарни тепсии, последниот кичевски казанџија...