14 C
Skopje
21.9.2018 - 4:38

Ознака: Кичево

Нова хоризонтална сигнализација на кичевските улици

Деновиве скопската компанија „Виа Сигнал“ поставува нова хоризонтална сигнализцаија на кичевските улици. И покрај сончевото и топло време, работниците од оваа компанија без прекин...

Комисијата за култура на средба со културните дејци од Кичево

За да ја подобри транспарентноста во своето работење како и да им овозможи на граѓанските здруженија, невладините организации и поединци блиски до културата, да...

Работници преку суд ќе ги бараат своите пари

Откако и во изминатите три месеци вработените во ГП „Трансмет“ Скопје, ангажирани во изградбата на автопатот Кичево-Охрид, не ја добија платата за декември заедно...

Велигденска работилница во кичевското училиште „К.Ј.-Питу“

Во рамките на проектот за Меѓуетничка интеграција во образованието во кој се вклучени партнерските основни училишта „Кузман Јосифовски-Питу“ од Кичево, „Ѓерѓ Кастриоти-Скендербег“ од селото...

Избор на најубаво велигденско јајце во Кичево

Во црковниот храм„ Свети Петар и Павле“ во Кичево денеска се оддржа традиционалниот избор на најубаво украсено велигденско јајце,најубава торта,најубава погача,најубав цртеж, а се...

За Светскиот ден на Ромите, пред општинската зграда нема да се...

Традицијата востановена пред неколку години, за Светскиот ден на Ромите 8-ми април, на јарболот пред општинската зграда во Кичево да се вее и ромското...

Јапонските цреши ја разубавија главната улица во Кичево

Шеста година по ред, во првата половина на април, на главната улица во Кичево цветаат јапонските цреши, кои тука беа засадени по рекструкцијата на...

Свлечиште на патот Гостивар-Кичево кај Тајмиште

На магистралниот пат Гостивар-Кичево по планинскиот премин Стража кај селото Тајмиште има свлечиште поради што сообраќајот се одвива наизменично по една сообраќајна лента само...

Изгоре поткровјето на „Норас ранчот“ во близина на Кичево

Во најпознатиот ранч во кичевско и еден од најсовремените во земјава, „Норас ранчот“ ,избувна силен пожар во поткровната конструкција на пансионскиот и угостителскиот дел...

Подземните води предизвикаа нови поплави во подрумите во Кичево

Проблемите со неповолната хидролошка состојба во земјава, проследена со континуирани врнежи од дожд и снег, предизвикаа поплавување на подрумските простории во многу одјекти во...