15.1 C
Skopje
17.7.2019 - 3:12

Ознака: Кичево

Поднесени сто и девет барања до МЦСР Кичево за социјална старосна...

Во периодот од 12 јуни, откако стапи на сила Законот за старосна социјална пензија, до денес, 109 граѓани од општина Кичево доставиле барања за...

Каде исчезнаа близу 1.500 првачиња

Oд вкупниот број родени деца во 2012 година, дури 1.483 деца не се запишале како првачиња во 2018 година. Каде се овие деца? Дали...

Петровденска мото-парада во Кичево

Патрониот празник на црковниот храм „Свети Петар и Павле“ во Кичево, Петровден , беше одбележан со традиционалната мото-парада што попладнево, по седми пат, се...

Црковниот храм „Св.Петар и Павле“ во Кичево го одбележа својот патрон

Во присуство на голем број на верници од градот и соседството, денес црковниот храм „Св. Петар и Павле“ во Кичево го одбележа својот патрон,...

Седма мото-парада утре во Кичево

По повод патрониот празник на црковниот храм „Св. Петар и Павле“, утре во Кичево ќе се одржи седмата по ред мото-парада. На оваа парада која...

По училиштата, младите кичевци го разубавуваа својот град

Со три активности на три различни локации во градот, група од 15 волонтери од Кичево, го спроведе проектот „Да го разубавиме нашиот град“. Тие...

КУД „Бисер“ Кичево со две први награди на фестивалот во Загреб

Културно уметничкото друштво „Бисер“ од Кичево, своето прво учество на Меѓународниот фолклорен фестивал во Загреб, кој по деветнаесетти пат се одржува во Хрватската метропола,...

Во Кичево се одржа Отворениот ден на мултикултурализмот

Вчера попладне во Кичево, по шести пат, се одржа Отворениот ден на мултикултурализмот. Многубројните присутни можеа да проследат културно- уметничка програма која ја сочинуваа...

Шесто издание на Отворениот ден на мултикултурализмот во Кичево

Денес во Кичево по шести пат се одржа Отворениот ден на мултикултурализмот.Многубројните присутни можеа да проследат културно-уметничка програма сочинета од македонски и албански ора,...

Ревија на носии на Отворениот ден на мултикултурализмот во Кичево

Отворениот ден на мултикултурализмот, кој го организираат здружението на граѓани „Вредит да си од Кичево“, општината Кичево и центарот за култура „Кочо Рацин“ ќе...