17.8 C
Skopje
16.9.2021 - 9:57

Ознака: КИЦ

Фотоизложбата „Провокативни лица“ во КИЦ

Фотоизложба со наслов „Провокативни лица“ ќе биде отворена вечерва, во 20 часот, во изложбениот салон на Културно-информативниот центар. Ќе бидат презентирани фотографии на актерски...

Изложба на автори од Македонија што творат во Бугарија

Изложбата се состои од над 30 сликарски дела во различни формати и техники. Повеќето од сликите беа претставени во Софија минатата година, како посебни...

Промоција на книгата „4х9“ на Гоце Ристовски

Книгата „4х9“, во која е објавена драмата „9“ издадена на четири јазици (македонски, руски, српски и бугарски), од Гоце Ристовски, ќе биде промовирана вечерва,...

Изложба на Сашо Милевски во КИЦ

Во Културно-информативниот центар од 14 до 28 април ќе биде отворена изложбата на слики „Излез од темнината“ од Сашо Милевски. На неа ќе бидат...

Изложба на цртежи на Марија Трпеска во КИЦ

Во културно-информативниот центар во Скопје, во изложбениот салон „Империјал 2“, од 11 до 24 јуни ќе биде отворена изложбата на цртежи насловена „Слободен влез“...

Мултимедијален проект на Исмет Рамиќевиќ во КИЦ

Мултимедијалниот проект од циклусот „Молк“, со наслов „Играш како што другиот ти свири“, од ликовниот уметник Исмет Рамиќевиќ, ќе биде претставен во изложбениот салон...

„Креативни точки 2019“ во КИЦ

Вечерва, со почеток во 19.19 часот, во „Салонот 19.19“ на Културно-информативниот центар, ќе се одржи манифестацијата „Креативни точки 2019“. Истата таа се организира по...

Промоции на две книги во КИЦ

Во Културно-информативниот центар во Скопје, на 6 ноември ќе бидат промовирани две книги „Стварно не знам каков наслов“, од Линдита Кадриу, и „Мејлови“ од...

ДЛУМ ја отвора изложбата „Мал формат“

Друштвото на ликовните уметници на Македонија во соработка со Културно-информативниот центар (КИЦ) од Скопје и Универзалната сала во рамките на манифестацијата „Бела ноќ“ ја...

Европски ден на јазиците

Европскиот ден на јазиците, празник прогласен од Советот на Европа и поддржан од Европската Унија на 6 декември 2001 година, оваа година во Софија...