Ознака: Кица Колбе

Ги познавам и „никадеприпадноста“ и копнежот по заедништво

Доколку мудро се пласира во светот, литературата е посилен наратив за колективното паметење на еден народ од самата историја. Се вели дека историјата ја...

Имаме жени филозофи, ама за нив немаме именка од женски род

Катедрата за филозофија постои веќе седум децении, а уште кога таа ги почнала студиите во 1970 г. во Скопје, најголемиот број од запишаните биле...