Ознака: Китино кале

Оштетени новите канделабри и извадени патоказите на Китиното кале

Не поминаа ни две лета откако беа поставени новите канделабри на Китиното кале и повторно оваа парк шума во центарот на Кичево блесна со...

Пештерата под Китиното кале сѐ уште неистражена убавина

Покрај идеалните услови што ги нуди за летни прошетки, Китиното кале е преполно со историја, а истражувањата спроведени во два наврата пред две и...