5 C
Skopje
14.11.2018 - 23:19

Ознака: Кисела Вода

Со есенска акција се чистат смет и кабаст отпад во Кисела...

Општината Кисела Вода реализира голема есенска акција за чистење. Комунални работници екипирано работеа на целосно расчистување на сметот во урбаните заедници Бирарија и Цветан...

Се бришат починати лица од избирачкиот список

Педесет и девет лица од општините Кисела Вода, Студеничани, Сопиште и Зелениково ќе бидат избришани од избирачкиот список. Според информациите од подрачната канцеларија на...

Помош за граѓаните на Кисела Вода при евентуални високи температури

Возило на Црвен крст ќе патролира низ најфреквентните улици во општина Кисела Вода во деновите кога температурата на воздухот ќе биде над 35 степени,...

Парковите во Кисела Вода добиja 2.000 цветни садници

Општината Кисела Вода од вчера доби нови цветни аранжмани од видовите импатија, колеус и петунија, и со тоа се разубавија многу катчиња. Цвеќиња беа засадени...

Се садат цвеќиња во парковите во Кисела Вода

Општина Кисела Вода почна акција за садење цвеќиња во парковите на својата територија. Од вчера во повеќе месни заедници во парковите се засадени околу...

Дел од Кисела Вода утре без струја

Без електрична енергија утре од 5 до 11 часот ќе останат корисниците од улиците „Христо Татарчев“ бр.16, 16 а, 18, 18 а, 20 и 22. Во периодот...

Нашата администрација е обемна и неефикасна

На 21 јануари 2011 година до општината Кисела Вода поднесов барање, придружено со соодветна документација, за приватизирање на земјиштето на кое се наоѓа мојот...

Акција за собирање на кабаст отпад во Кисела Вода

Акција за собирање кабаст отпад започнува од утре па во следните 20 дена во Општина Кисела Вода. Преку секторот за месна самоуправа и социјална грижа...

Се косат нараснатите тревни површини во општина Кисела Вода

Акција за косење и расчистување на тревните површини денеска почна да се спроведува низ општината Кисела Вода. Преку Секторот за месна самоуправа и социјална грижа, ангажирани...

Пролетна дератизација во Кисела Вода

Од скопската општина Кисела Вода информираат дека се спроведува пролетна дератизација на шахтите на нејзината територија. Досега се опфатени 688 шахти во населбата Драчево,...