8.1 C
Skopje
23.2.2020 - 19:39

Ознака: Киро Донев

Господинот со црн фрак

Пингвините се жители на антарктичкиот континент, на недогледните ледени површини на Јужниот Пол и на островот Галапагос, ги има стотици илјади Низ страниците на македонската...

Како Мите – не се сите!

Драги деца од денеска воведуваме нова рубрика на страниците на „Колибри“, која ја насловивме „Гостин-уредник“. Имаме чест прв да ни гостува и некој збор...

Белата северна убавица

Еден од најинтересните и најнеобични жители на зоопаркот е белата мечка. Крај нејзиниот кафез речиси секогаш има најмногу посетители. Всушност, тоа не е обичен кафез...

Велигденски пеливан

Велигден е на прагот, нели? Еве за тоа и за своето братче што вели една Ели... Леле, и над чудото имало чудо! Моето братче Васко, ептен...

Киро Донев добитник на наградата „Големиот принц“

Македонскиот писател за деца и млади Киро Донев е годинашен добитник на меѓународната награда „Големиот принц“, што ја доделува издавачката куќа „Феникс“ од Скопје. Донев...

Каков дедо – таков внук

Вообичаено, секој ден, по ручекот, дедо Ивко си имаше „обичај“ малку да си прилегне. Да си се одмори. Особено ако беше празничен, неделен ден. Но...

Час по лектира под ведро небо

Третоодделенците, заедно со наставничката Стојка Азманова, во дворот на родната куќа на Киро Донев во селото Моноспитово уживаа во овој уникатен час по лектира,...