Ознака: кино

Центарот за култура во Битола отвора летно кино

Наскоро Битола ќе добие отворено летно кино. Центарот за култура одлучи во наредните денови да отвори мало летно кино, кое ќе биде сместено на...

Кина ги отвoра кино-салите по шест месеци

Кино-салите во Кина повторно се отвораат по шест месеци во кои беа затворени за да се спречи ширењето на коронавирусот. Кинеската администрацијата за филм денес...

Кино на вода во Париз

Некои градови го враќаат социјалниот живот по изолацијата поради коронавирусот, на иновативни начини за да има чувство за нормалност, а во исто време и...

Натпревар во скок со стап во кино на отворено во Дизелдорф

Поранешниот десетобоец Торбен Блех победи на атлетскиот натпревар во скок со стап, одржан во драјвин-киното во Дизелдорф, пред публика во 230 автомобили, јави „Кикер“....

„Растроен“ на Расел Кроу ќе се обиде да ги врати гледачите...

Премиерното прикажување на филмот „Растроен“ (Unhinged) на Расел Кроу ќе се обиде да ги врати гледачите во киносалите, откако коронавирусот ја затвори филмската индустрија,...

„Повикот на дивината“ во кината

Новиот филм „Повикот на дивината“, со Харисон Форд во главната улога, од вчера е на репертоарот на домашните кина. Покрај Харисон Форд, во другите...

Харисон Форд во емотивната приказна на Џек Лондон „Повикот на Дивината“

Во кината од 20 февруари Целиот живот го поминува со кучиња, ја разбира нивната природа и начин на живот, за што за авторската екипа на...

Киното на надувување стигна во Јужна Кореја

Во чест на стогодишнината од корејскиот филм, ГБО дизајнира привремен павилјон, кој ги поканува посетителите да гледаат филм додека се возат на огромна роботска...

Во кината стигна италијанскиот кандидат за „оскар“ „Предавник“

Италијанскиот кандидат за „оскар“, филмот „Предавник“, е на репертоарот на домашните кина од 26 декември. Кој ја издаде прочуената сицилијанска мафијашка организација Коза ностра? Како...

Каубоите умираат исправени

Она што денес малку сме го подзаборавиле, тоа се оние скопски легендарни раскажувачи на филмовите. Тие толку страсно ги раскажуваа филмовите што, ако ве...