10.3 C
Skopje
13.5.2021 - 2:31

Ознака: кино Манаки

Пристигна опремата за киното „Манаки“ во Битола

Денеска во Битола пристигна опремата за киното „Манаки“. Набавката на оваа опрема е дел од проектот Кинокултура кој се реализира во рамките на програмата...

Ќе се формира јавна установа за култура во Битола

Советот на Општина Битола на последната онлајн седница донесе одлука за формирање на јавна општинска установа за култура. Новоформираната јавна установа за култура ќе управува...

Битола ќе формира јавна установа за култура

Општината Битола планира во наредниот период да формира јавна устанавa за култура. Ваква точка е ставена на дневниот ред на седницата на Советот која треба...

Над осум милиони денари за киното „Манаки“

Општина Битола од Министерството за култура доби 8.637.697 денари, наменети за ентериерно уредување на објектот „Кино Манаки“ – Битола. Средствата ќе бидат искористени за внатрешно...