1.8 C
Skopje
25.10.2021 - 3:31

Ознака: кинотека

Недела на современ полски филм во Кинотека

Недела на современ полски филм почнува вечерва во Кинотека на Македонија со проекција на филмот „Ноќен воз“ во режија на Јежи Кавалерович. До 9 мај...

Недела на современ фински филм во Кинотека

Ќе бидат прикажани шест филма, пет играни и еден документарец, кои меѓусебно се разликуваат по теми и по форма Кинотеката на Македонија од утре до...

Кинотека со опусот на Гапо во трка за престижна награда

Последното ДВД-издание на Кинотеката на Македонија - дигитализираниот долгометражен филмски опус на Бранко Гапо влезе во трка за меѓународната награда за најдобар ДВД-производ, која...

Филозофски филмски фестивал од 12-ти до 19 април

Осмиот Филозофски филмски фестивал од 12-ти до 19 април во официјалната програма ќе прикаже шест долгометражни и 22 кратки филмови кои ќе се натпреваруваат...

Лордан Зафрановиќ гостин во Кинотека

Култниот режисер Лордан ќе биде гостин во Кинотека на Македонија и неколку дена ќе се прикажуваат негови филмови. Зафрановиќ остана трајно запамтен по филмовите...

Филмови по избор на Васко Атанасоски во Кинотека

Во Кинотеката на Македонија ќе бидат прикажани два филма по избор на андерграунд изведувачот Васко Атанасоски, кој за март е „уредник со причина“ -...