Ознака: кинеска литература

Публикувани пет нови тома од „Најдобрата кинеска литература за деца“

„Македоника литера“ од Скопје неодамна објави уште пет нови книги од антологиската серија „Најдобрата кинеска литература за деца“, со што досега се објавени вкупно...

Најдобрата кинеска литература за деца ја добиваме на македонски

Антологиската прозна едиција „Најдобрата кинеска литература за деца“ „Македоника литера“ ја реализира како копродукциски проект со издавачката куќа „Делфин букс“ од Пекинг, Кина. Во...