-0.2 C
Skopje
16.1.2022 - 19:12

Ознака: кинематографии

„Киненова“ и овој пат благонаклонета и кон помалите кинематографии

Шестото издание на меѓународниот филмски фестивал „Киненова“ ќе се одржи од 27 до 31 октомври, а отворањето е во киното „Милениум“, на кое ќе...

Документарецот за Манаки најдобар на фестивал во Париз

На фестивалот „Сее а Париз“, наградата за најдобар документарен филм му припадна на „Манаки, приказна во слики“ на Роберт Јанкулоски. Наградата за најдобар игран...

Француска поддршка за балканските кинематографии

Министерството за култура на Франција извести дека станува покровител на фестивалите на кинематографиите на земјите на Југоисточна Европа во Париз и во Берлин, кои...