Ознака: Кинезите

Кинезите го отворија својот најдолг подводен тунел

По четири години градење, Кина го отвори својот најдолг подводен тунел досега, кој е дел од автопат. Станува збор за тунелот „Таиху“, долг 10,79...

Кинезите и Американците се натпреваруваат кој прв ќе ги пронајде

Трка за вонземјани Кинески истражувачи што работат на телескопот ФАСТ, најголемиот радиотелескоп во светот, изработуваат стратегија за потрага по вонземски живот. На овој начин и...

Во паника се умира,од паника не се умира

Вирусот стана страв и трепет низ целата држава, за државата како целина, за секој преплашен поединец поради загрозувањето на неговиот живот. Секој веќе знае...