13.8 C
Skopje
18.10.2021 - 22:33

Ознака: кеси

Во светот полека стапува во сила забраната за пластични кеси

Според извештајот на Обединетите нации и неколку медиуми, 77 земји во светот воведоа целосна или делумна забрана за пластични кеси. Иако пластичните кеси се...

Србија ги забранува пластичните кеси

Србија ќе забрани употреба на тенки пластични кеси и ќе воведе задолжителна наплата на биоразградливи, најави српското Министерство за заштита на животната средина. Како што...