Ознака: керамичка работилница

Керамичката работилница во село Вранештица нема да се одржи поради пандемијата

Младинската керамичка работилница, која овој период од годината изминатите пет години се одржуваше во најгрнчарското село во земјава, Вранештица, годинава нема да се одржи...

Изложба на делата од Керамичката работилница во Вранештица

Делата создадени на петтата, јубилејна, Младинска керамичка работилница, која во текот на јуни се одржа во селото Вранештица, Кичевско, се претставени во изложбениот салон...

Грнчарството не е само машки занает

На неодамнешната изложба што се одржа во Центарот за култура во Кичево беа претставени делата изработени на годинешната, петта Младинска керамичка работилница. Дел од...