Ознака: кенгури

Австралиските кенгури уживаат во снегот

https://www.youtube.com/watch?v=hmJhEFrvCyc Југоисточниот дел на Австралија деновиве е погоден од студен бран, при што температурите паднаa и до три степени под нулата во планинските области, а...

Во Австралија има двојно повеќе кенгури од луѓе

Обожаваните австралиски кенгури сега се контроверзни штетници Тие се скокачки икони на Австралија. Исто така уништувачи на природата и предизвикувачи на сообраќајни незгоди. Дали убивањето...