Ознака: Кеико Ханеда

Пријателството со Јапонија потврдено со нови грант-проекти

Јапонската амбасада го одржа првиот прием по повод роденденот на новиот цар со потпишување на четири нови грант-проекти со Република Македонија. Проектите се наменети...

Недела на јапонскиот филм во Скопје и Битола

На 29 октомври, во 20 часот, ќе почне тринаесеттото издание на Неделата на јапонскиот филм во Кинотеката на Македонија. Оваа година филмската Недела првпат...

Ханеда: Македонија и Јапонија имаат повеќе можности за зајакнување на соработката

Помеѓу Македонија и Јапонија секогаш имало добри контакт и тие треба да се зајакнат за поголема мобилност меѓу луѓето од двете земји. Ова го порачува...