Ознака: квантна

Откриена квантна мрежа што не може да се шпионира

Квантните физичари од институтот „Руѓер Бошковиќ“ во Хрватска се дел од меѓународен тим научници, кои откриле и експериментално реализирале квантна комуникациска мрежа со повеќе...