Ознака: катастрофата

Kој навистина ја предизвикал катастрофата во Бејрут

Според истражувањата на новинарите на ОЦЦРП, вистински сопственик на бродот „Росус“, кој испорачал 2.700 тони амониум нитрат до пристаништето во Бејрут, не бил рускиот...

Во очекување на катастрофата спас (3)

Тоа ти го зборувам, драг читателу, а ти за да не се загубиме во меандрите на дигресиите in medias res, малку и нестрпливо се...

Во очекување на катастрофата спас (2)

Па, добро, ќе речеш, драг читателу: кога и досега Македонците излегувале на површина по толку многу физички и идентитетски помории пред тоа низ долгите...

Во очекување на катастрофата спас (1)

Веројатно те чуди насловот на денешнава колумна, драг читателу, но бргу ќе разбереш за што се работи. Тој е хипотеза. Пак е сврзан со...