Ознака: касписко море

Ни трага ни глас од авионот што падна во Каспиското Море

Азербејџанскиот авион „Миг-29“ падна на Каспиското Море, а пилотот исчезна, соопшти азербејџанското Министерство за одбрана. Во тек е истрага и се трага по пилотот. Исто...

Потпишан договор за правниот статус на Касписко Море

Касписките земји потпишаа денеска конвенција за правниот статус на Каспиското Море, за што меѓу тие држави се разговарало повеќе од две децении. Лидерите на Русија,...