36.8 C
Skopje
4.8.2021 - 16:16

Ознака: карцином

Дванаесет препораки како да се заштитиме од карцином

Европскиот кодекс за превенција од рак содржи 12 точки, кои мораа да се приспособат на пандемијата на коронавирусот. Оваа пандемија, која го окупира светот,...

Тивкото херојство на кралот Т’Чала ќе остане запаметено засекогаш

Актерот Чедвик Боусмен одглуми револуционерни улоги кои беа дел од историјата на Холивуд и Америка - сето тоа додека тој тивко водеше борба со...

Зелјестиот зеленчук штити од карцином

Британските научници откриле како некои видови зеленчук, особено оние од семејството на зелката, го намалуваат ризикот од развој на рак на дебелото црево и...

Maлиот Ајан кој го победи карциномот заѕвони на ѕвонче пред да...

По долга битка со леукозата, малиот херој Ајан денеска ја напушти Детската клиника во Скопје. Придружен со аплауз од медицинскиот персонал во болницата, Ајан...