25.4 C
Skopje
13.5.2021 - 17:53

Ознака: Карпош

Во училиште во Карпош пронајдени куршуми и бомби

Директорка на училиште во Карпош пријавила во полиција дека додека расчистувале просторија во училиштето пронашле куршуми, рачни бомби и алатки за активирање на мини....

Ќе се гради нов затворен базен

КАРПОШ Советниците од Карпош ја поддржаа предлог-програмата за изградба на затворен базен за пливање, кој ќе биде лоциран во состав на спортскиот комплекс „Партизан“, во...

Нова опрема за сензорните соби на три училишта од Карпош

Сензорните соби на основните училишта „Лазо Трповски“, „Аврам Писевски“ и „Јан Амос Коменски“ неодамна добија нови реквизити и училишни помагала за учениците со попреченост. Овие...

Субвенции за печки на пелети, прозорци и колектори во Карпош

Граѓаните на Карпош што ќе купат печки на пелети во периодот од почетокот на годинава, односно од први јануари до 31 мај 2021, може...

Запленети амфетамин и марихуана, приведени двајца дилери во Карпош

Амфетамин е пронајден во автомобил во скопски Карпош, а полицијата приведе две лица. Според информациите на МВР, полицијата, денеска, на улицата Никола Тесла во Скопје,...

Карпош во борба со загадувањето на воздухот

Според Локалниот еколошки акциски план, се предвидува и спроведување едукативна кампања за зголемување на јавната свест за штетноста од користењето несоодветни суровини за греење...

Карпош ќе го намалува енергетскиот дефицит со обновливи извори

Преку три нови проекти ќе се подобрува енергетската ефикасност и ќе се намали енергетската сиромаштија во општината Карпош. Локалната самоуправа потпиша меморандум за соработка...

Ученици од Карпош во нов екопредизвик

Учениците од основното училиште „Јан Амос Коменски“, во Општина Карпош, ќе бидат дел од екопроект што овозможува зголемување на зелениот фонд во општината, преку...

Мобилен мерач и катастар на загадувачи во Карпош

Со набавката на мобилен инструмент, Општина Карпош предвидува мерење на загадувањето на амбиенталниот воздух (PM10, PM2,5, CO2, SO2, NO2, CO). Веќе извесен временски период...

Сензорни соби и асистенти во училиштата

КАРПОШ Отворањето сензорни соби по основните училишта, како и обезбедувањето образовни и лични асистенти за учениците со попреченост, придонесува во креирање подобро и поинклузивно образование...