38.8 C
Skopje
2.8.2021 - 20:12

Ознака: кармен

„Кармен“ во Националната опера и балет

Концертната изведба на ремек делото на Жорж Бизе, операта „Кармен“, една од најпознатите опери во историјата ќе се одржи в петок сопочеток во 19...

Дигитална премиера на „Кармен“ на „Мајските оперски вечери“

За жал, пандемијата ги промени сите планови што ги имавме за годинешните, 48. „Мајски оперски вечери“, но, сепак, засега ќе ги одбележиме со избор...

Изведба на „Кармен“ и на „Валпургиска ноќ“

Балетските претстави „Кармен“ и „Валпургиска ноќ“ ќе бидат изведени на 17 јануари, со почеток во 20 часот, на сцената на Националната опера и балет....

Изведба на „Кармен“ и „Валпургиска ноќ“ во НОБ

Балетските претстави „Кармен“ и „Валпургиска ноќ“ ќе бидат изведени на 17 јануари со почеток во 20 часот во НОБ. Двете постановки се специјално подготвени...

Премиера на операта „Кармен“

Премиерата на операта „Кармен“ од Жорж Бизе ќе биде изведена на 8 и 12 ноември. По нејзината последна премиерна обнова во 2002 година, по...

Премиера на операта „Кармен“

Денес во Националната опера и балет се одржа прес конференција по повод премиерата на операта „Кармен“ од Жорж Бизе, која ќе биде изведена на...

Зеќир Рамчиловиќ предложен за потпретседател на Собранието

Зеќир Рамчиловиќ е предложен за нов потпретседател на Собранието од страна на пратеници од ДУИ и од СДСМ. Предлогот вчера е доставен до Собранието....

Моќна, уникатна и енергична балетска премиера на „Кармен“ и „Валпургиска ноќ“!

Со долг аплауз и стоечки овации, публиката искрено ѝ го честиташе успехот на екипата од балетските премиери „Кармен“ и „Валпургиска ноќ“. Премиерно се изведоа...