3.8 C
Skopje
20.10.2021 - 5:11

Ознака: Карл Нехамер

Австриски министер тврди дека ЕУ го поддржува неговиот план за протерување...

Австрискиот министер за внатрешни работи Карл Нехамер тврди дека Европската комисија го поддржува неговиот план да ги протера од Западен Балкан оние илегални мигранти...

Спасовски на средба со Нехамер

На средбата на министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, со неговиот австриски колега Сојузниот министер за внатрешни работи на Австрија, Карл Нехамер, била рзгледана...

Австрија испраќа полицајци и кучиња на унгарско-српската граница

Австрискиот министер за внатрешни работи Карл Нехамер најави поддршка во заштитата на границите од мигрантите за Грција и земјите од Западен Балкан. Поради актуелната ситуација...